Alkolün dağıtım sürecini kolaylaştırmak için tüketim vergisi politikasında HRY değişiklikleri

yasemin

Member
GuruMam: Haryana Tüketim Vergisi ve Vergi Dairesi, Tüketim Vergisi Politikası 2025-27'nin en önemli hükümlerini değiştirmiştir. Bu hafta yürürlüğe giren değişiklikler, yetkiliye göre, özellikle ihale prosedürünün yapılan değişiklikler nedeniyle ertelenmesi gereken Gurugram Doğu ve Batı için teklif sahipleri ve politikacılar için mali yükü azaltmayı amaçlıyor.

Haryana Tüketim Vergisi ve Vergi Dairesi, Tüketim Vergisi Politikası 2025-27'nin en önemli hükümlerini değiştirmiştir. (Temsil resmi)

Gözden geçirilmiş kılavuza göre, departman toplam güvenlik gereksinimlerini lisans ücretinin% 15'inden% 11'e düşürdü. Buna ek olarak, ilk depozito emir sırasında% 3'ten% 2'ye düşürüldü ve atanan alkol oranını iptal etmek için gereken lisans ücretinin yüzdesi de% 7'den% 5'e düşürüldü. Bu önlemlerin potansiyel teklif sahipleri için giriş engellerini kolaylaştırması ve perakende bölgelerindeki daha geniş rekabeti teşvik etmesi beklenmektedir.

Jitender Dudi, Gurugram West, Tüketim Vergisi ve Vergi Komiseri (DETC), Gurugram West, “Daha önce yüksek ön yatırma ile kısıtlanan küçük ve orta ölçekli teklifçilerden daha fazla yatırımcı dostu bir ortam yaratmak ve katılımı iyileştirmek için değişiklikler tanıtıldı.

Gözden geçirilmiş programa göre, Gurulam West için e-eğilim şu anda 26 ve 27 Mayıs'ta gerçekleşirken, Gurugram-osten-bandı 30 ve 31 Mayıs'ta gerçekleşecek. Her iki bölge için genişleme penceresi sabah 9'dan akşam 4'e kadar açık kalıyor. Derecelendirmelerin saat 5: 00'de gerçekleştirilmesi gereken ilgili günlerde.

Başka bir belirleyici değişiklik, lisans ücretinin% 91'inin aylık taksitlerle ödenmesini sağlar, geri kalan% 9'u sigorta yılının son iki ayında güvenlik tutarından ayarlanır. Tüketim Vergisi Departmanından yetkililer, bunun daha önce güçlü avans ödeme gereksinimleriyle karşı karşıya kalan lisans sahipleri üzerindeki likidite baskısı ile önemli ölçüde kolaylaştırıldığını söyledi.

Tüketim vergisi departmanı, teklif sahiplerini kayıt ve e-eğilim prosedürlerinde desteklemek için Doğu ve Batı Gurugram ofislerinde yardım masaları da kurmuştur. Güncellenmiş kılavuz ayrıntıları www.haryananatax.gov.in resmi web sitesinde bulunabilir.

Siyasi değişiklikler, Haryana tüketim vergisi sisteminde uzun süre itiraz edilen bir reform olarak gördükleri sektördeki çıkar gruplarından olumlu geri bildirimler aldı. Departman, değişikliklerin kamu yararına yapıldığını ve yeni tüketim vergisi politikasının verimli bir şekilde uygulanmasını sağladığını doğruladı.

Yeni siyasette önemli bir rol oynayan Yüksek Mahkeme avukatı Rajeev Yadav, tüketim vergisi departmanının şımarık vergi kaçakçılığı teklif sahipleriyle bağlantısının açık olduğunu söyledi. “Yaptın £Gurugram'ın Doğu Bölgesi'ndeki bölge başına ortalama rezerv sırasında bir teklif sahibinin finansal yeteneği olarak 60 lakh £40-45 crores. Kara para her zaman artmaya devam eden faturalar ve vergiler olmadan alkol satışları yoluyla yönlendirildi. Kendilerini siyah pazarlamaya muamele ediyorlar ve yakalandıklarında, yeni bir sahte teklif sahibini takip etmek için küçük bir finansal teklif sahibi (hizmetçi veya peon) siyah listeye yerleştirilecek ”dedi.

Çekilen Veri: Callback \YourAddon\Helper::fetchData is invalid (error_invalid_class).