Bhubaneswar gündüz sıcaklığının 43,5°C olduğunu kaydederek en sıcak ikinci şehir oldu

yasemin

Member
Odisha'nın başkenti Bhubaneswar, Cuma günü maksimum gündüz sıcaklığının 43,5 santigrat derece olduğunu kaydederek Andra Pradeş'teki Nandyal'dan sonra ülkenin en sıcak ikinci şehri oldu.


Eyalette artan sıcaklıklar nedeniyle Odisha hükümeti 1-10. sınıflar arasındaki dersleri 2 Nisan'dan itibaren sabah saatlerine erteledi. (ANI)

Cuma günü Nandyal 43,7 santigrat derece kaydederken, Bhubaneswar ve Kurnool (Andhra Pradesh) 43,5 santigrat derece kaydetti.

Yalnızca HT uygulamasında Hindistan'daki genel seçimlerin hikayesine özel erişim elde edin. Şimdi İndirin!

Odisha eyalet hükümeti, artan sıcaklıklar nedeniyle 1-10. sınıflar arasındaki dersleri 2 Nisan'dan itibaren sabah saatlerine erteledi. Yardım Özel Komiseri, belediye komisyon üyelerine Jalachhatra'yı halka açık toplantıların göze çarpan yerlerinde açmaları ve sıcak hava dalgası nedeniyle tüm ihtiyati tedbirleri almaları yönünde talimat verdi.

“Hakim kuru kuzeybatı/batı havası ve yüksek güneş radyasyonu nedeniyle, eyaletteki birçok yerde maksimum sıcaklığın 40°C'nin üzerinde olması muhtemel ve bazı bölgelerde ise normalin 3-5°C üzerinde olması bekleniyor. Cumartesi günü Odisha'ya. Önümüzdeki iki gün içinde maksimum sıcaklığın 2 ila 3 °C artması bekleniyor. Hindistan Meteoroloji Departmanı'nın (IMD) Bhubaneswar'daki ofisinde kıdemli bilim adamı Uma Shankar Das, “Önümüzdeki üç gün içinde birçok yerde minimum sıcaklığın da muhtemelen 3-4°C artması bekleniyor” dedi.

“Khordha, Cuttack, Keonjhar, Malkangiri, Angul ve Bolangirand Balasore dahil olmak üzere eyaletin 30 bölgesinin 14'ünde sıcak hava dalgalarının meydana gelmesi çok muhtemel. İnsanların gün içerisinde dışarı çıkarken önlem almaları tavsiye ediliyor.” diye ekledi Das.

Bu yılın başlarında Computational Urban Science dergisinde yayınlanan bir çalışmada, Hindistan Teknoloji Enstitüsü (IIT) Bhubaneswar'ın Dünya, Okyanus ve İklim Bilimleri Okulu, Bhubaneswar'da gözlemlenen genel ısınmanın neredeyse %60'ının hızlı kentleşmeden kaynaklandığını söylemişti. .

“İklim değişikliğinden kaynaklanan ısınmanın yanı sıra, şehri inşa etmek için kullanılan beton ve asfalt malzemelerin ısıyı hapsetmesi nedeniyle de ek bir ısınma var. Doğal yüzeylerin yapay geçirimsiz yüzeylerle değiştirilmesi nedeniyle buharlaşmanın azalması da gözlemlenen ısınmaya katkıda bulunuyor” diyor çalışma.

2019'da İklim Etki Laboratuvarı'nın Chicago Üniversitesi'ndeki Tata Gelişim Merkezi ile işbirliği içinde yürüttüğü bir araştırma, sera gazı emisyonları artmaya devam ederse Odisha'daki aşırı sıcak günlerin sayısının 2010'dan 2100'e kadar otuz kat artacağını öngördü. Yüzyılın sonuna kadar mevcut seviyelere dersler.

Hindistan'da iklim değişikliğinin ve hava şoklarının insani ve ekonomik maliyetlerini tahmin eden bir dizi bulgunun ilki olan çalışma, Odisha'da ortalama yaz sıcaklığının 2010'da 32,19 °C olan 28,87 °C'den 3,32 °C artmasının beklendiğini öngördü. C 2100 yılına kadar artacak.

Binodini Majhi ve Krishna Chandra Rath'ın 2018'de Bhubaneswar'da değişen sıcaklık eğilimleri üzerine yaptığı bir başka araştırma, Bhubaneswar'daki ortalama aylık maksimum sıcaklığın 1970 ile 2015 arasındaki ortalama sıcaklık ve minimum sıcaklıktan daha hızlı arttığını buldu. Analiz, aylık ortalama sıcaklığın son 45 yılın tüm aylarında olumlu yönde arttığını gösterdi. Sıcaklıklarda en büyük artış Mart ayında yaşandı.