Creek 4'ün restorasyonu Golf Sahası Yolundaki su baskınlarını önleyecek

yasemin

Member
Gurugram: Golf Sahası Yolu boyunca işe gidip gelenler ve bölge sakinleri, bölgede devam eden su baskını sorununun nihayet yönetim tarafından çözülmesi nedeniyle muson sorunlarının artık geçmişte kaldığını görebilirler. Yetkililer, Gurugram merkezli STK 'IamGurgaon'un Gurugram Büyükşehir Kalkınma Otoritesi (GMDA) ile işbirliği içinde gerçekleştirdiği Dere 4'ün ekolojik restorasyon girişiminin bölgede etkili su yönetimi sağladığını ve selleri önlediğini söyledi.


55, 56 ve 57. Sektörlerden geçen 3,5 km'lik Dere 4'ün ekolojik restorasyonu, Gurugram'da çevresel sürdürülebilirliğe yönelik ortak bir vizyonu temsil ediyor (HT PHOTO).

Sektör 55, 56 ve 57'den geçen 3,5 km'lik Dere 4'ün ekolojik restorasyonu, çevresel sürdürülebilirlik ve toplum refahı için ortak bir vizyonu temsil etmektedir. Proje, bilimsel restorasyon teknikleri ve katılım yoluyla dereyi restore etmeyi amaçlamaktadır. Toplumu ve şirketi gençleştirmeyi ve sürdürmeyi amaçlamaktadır. ortaklıklar.

GMDA yetkililerine göre ekipler, katı atıkları dereden uzaklaştırarak, açık havada dışkılamayı önledi ve alanın görünürlüğünü ve erişilebilirliğini iyileştirerek bölgenin güvenliğini ve kullanılabilirliğini artırdı.

GMDA yönetici mühendisi Vikram Singh, Creek 4'ün, Sektörler 56, 57 ve 58'in ana taşıt yolundan ve Golf Sahası Yolu boyunca yağmur suyunu kanalize etmede son derece yararlı olduğunu ve şiddetli yağmur sırasında bir cankurtaran halatı olduğunu söyledi. “Gurugram'ın 'Yeşil ve Mavi Sistemi' projenin ayrılmaz bir parçasıdır ve ekolojik dayanıklılığı ve biyolojik çeşitliliği artırmak için yeşil alanların, su kütlelerinin ve doğal yaşam alanlarının korunmasını vurgulamaktadır” dedi.

GMDA yetkilileri, girişimin aynı zamanda gelişmemiş kamusal alanları bölge sakinleri için erişilebilir ve güvenli yürüyüş yollarına dönüştürmek için yaya hareketlilik koridorlarının oluşturulmasını da içerdiğini söyledi. “Proje özünde su kalitesinin izlenmesi, tortu yönetimi ve nehrin doğal dengesini yeniden sağlamak için yerel flora ve faunanın tanıtılması gibi sürdürülebilir kalkınma stratejilerini kullanıyor. Singh, su baskınlarını azaltmak ve su yönetimini iyileştirmek için havza alanının derinleştirilmesi de dahil olmak üzere yenilikçi su arıtma ve yaşam alanı oluşturma çözümleri uygulanıyor” dedi.

Eko-restorasyon projesi eğitim atölyeleri, temizlik çalışmaları ve doğa yürüyüşleri yoluyla toplum katılımını teşvik etmeyi amaçlıyor. Yetkililer, bunun amacının akarsuların korunması konusunda farkındalık yaratmak ve bölge sakinleri, okullar ve işletmeler arasında sorumluluk duygusu aşılamak olduğunu söyledi.

Proje yalnızca toplumun yaşam standardını iyileştirmeyi amaçlamıyor, aynı zamanda sürdürülebilir kentsel gelişim için bir model görevi de görüyor. “İyileştirme çabaları arasında yeraltı suyu besleme bölgelerinin oluşturulması, eğimlerin stabilize edilmesi ve yeraltı suyu sistemini yeniden beslemek için yağmur kanallarının yeniden açılması yer alıyor. Toprak kirliliği kontrolü, kirlenmiş alanların temizlenmesi ve iyileştirilmesine odaklanırken, yeni yeşil alanlar da şehir genelinde manzaralı, yaya dostu yollar sağlıyor” dedi.

IamGurgaon'un Kurucusu Latika Thukral şunları söyledi: “GMDA ile dereler üzerinde çalışabildiğimiz ve şehri su baskınlarından kurtarabildiğimiz için çok mutluyuz. Sokaklara bu beton kanallar inşa etmekten vazgeçmeliyiz. Felaketin bir diğer nedeni de yerel halkın saldırıları.”

Kentte yaşayan mimar ve şehir planlamacısı Sarika Panda, şehirlerdeki su baskını ile mücadelede doğaya dayalı çözümlerin hayati önem taşıdığını söyledi. “Ekosistemlerin gücünden yararlanarak riskleri azaltabilir, su kalitesini iyileştirebilir ve dayanıklı şehirler yaratabiliriz. Su kütlelerinin rehabilite edilmesi, yeşil alanlar oluşturulması ve eski derelerin yeniden canlandırılarak sürdürülebilir drenaj sistemlerinin uygulanması gibi girişimlerle Gurugram'ın birçok alanda sellere karşı mücadelesi geliştirildi. Onların çabaları sadece can ve malları korumakla kalmıyor, aynı zamanda şehrin genel ekolojik sağlığını da iyileştiriyor” dedi.

GMDA yetkilileri, projenin, israfı azaltmak ve sürdürülebilirliği teşvik etmek amacıyla duvarlar, oturma yerleri ve yollar inşa etmek için moloz ve inşaat malzemelerinin yeniden kullanılmasının vurgulandığını söyledi. “Beton bloklar ve eski borular gibi geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanılması, projenin yapısal ve karbon ayak izini en aza indirme konusundaki kararlılığının altını çiziyor. Girişim aynı zamanda yeşil koridorların gelişen ekosistemleri desteklerken yayalar için nasıl gölgeli yollar sağlayabileceğini de araştırıyor. Bu çabaların etkisi, yağmur suyunun tekrar dereye aktığı, biyolojik çeşitliliğin ve çevre kalitesinin arttığı 55, 56 ve 57. Sektörlerde zaten görülüyor” dedi Singh.