Hindistan'ın her yerinden eğitimciler Gyan Mahakumbh'da buluşuyor

yasemin

Member
31 Aralık 2024 07:46 IST

RSS'den Shiksha Sanskriti Utthan Nyas tarafından düzenlenen Gyan Mahakumbh, 10 Ocak'tan itibaren çeşitli konferans ve seminerler aracılığıyla Hint eğitimi ve değerlerine odaklanacak.

Mahakumbh dini faaliyetlerinin yanı sıra, RSS'ye bağlı kuruluş Shiksha Sanskriti Utthan Nyas tarafından 10 Ocak'tan itibaren Mela bölgesinin 8. Sektöründe bir Gyan Mahakumbh da düzenlenecek.

Bir kahin Prayagraj'da kurulacak çadır şehre bakıyor. (Deepak Gupta/ht)

Ülkenin dört bir yanından gelen eğitimciler “Hint Eğitimi: Ulusal Konsept”, “Özel Eğitim Kurumlarının Rolü” gibi çeşitli konuları tartıştı, ayrıca Kadınlar Konferansı, Öğrenci Konferansı ve Acharya Konferansı ile Hint Bilgi Geleneği ve Hint Dili etkinliği üzerine Ulusal Seminer düzenlendi.

Shiksha Sanskriti'nin ulusal sekreteri Utthan Nyas Atul Kothari'ye göre, 7-9 Şubat tarihleri arasında Gyan Mahakumbh'da özel programlar düzenlenecek. Ülkenin dört bir yanından gelen akademisyenler, Hint bilgi geleneği ve ahlaki değerleri üzerine beyin fırtınası yapacak. Bu etkinliğe ülke genelinden binden fazla seçkin eğitimci, üniversitelerin rektör yardımcıları, merkezi ve eyalet hükümetlerinin eğitim bakanları, bakanlık düzeyindeki yetkililer ve eğitimciler katılacak.

31 Ocak'ta Vedik matematik, Hint dili ve kendi kendine yeten eğitim sistemi üzerine bir beyin fırtınası oturumu düzenlenecek, ardından Vedik matematik ve yapay zeka (AI) üzerine özel kurslar düzenlenecek. Ayrıca Hint bilgi geleneği etrafında kitap stantları ve sergiler kurulacak. 1 Şubat'ta Hint kimliğinin ve adının tarihi, kültürel ve eğitimsel öneminin tartışılacağı 'Desh Ka Naam Bharat' konulu ulusal bir seminer düzenlenecek.

7-9 Şubat tarihleri arasında eğitimciler “Hindistan Eğitimi: Ulusal Yaklaşım” konusunu tartışacaklar. Özel eğitim kurumlarının rolüne ilişkin ulusal konferans 7 Şubat'ta, kadın konferansı ise 8 Şubat'ta düzenlenecek.

9 Şubat'ta eğitimde yönetişim ve idarenin rolünü konu alan ulusal bir konferans düzenlenecek.