LKO'ya göre, ANSAL API'sına karşı 2 FIR daha sunuldu.

yasemin

Member
Çarşamba günü Ghaziad ve Gautammbuddhnagar'daki Ansal API, yönetmenleri ve destekleyicileri aleyhine iki FIR daha sunuldu. Geliştirme, Lucknow Kalkınma İdaresi'nin (LDA) şirket başkanı Sushil Ansal, oğlu Pranav Anal ve diğer dört kişiye karşı bir FIR sunmasından bir gün sonra geliyor.

Anal API grubu haberlerde bulunuyor çünkü Ulusal Şirket Hukuk Mahkemesi'ne (NCLT) 48 sayfalık bir iflas başvurusu yaptı. (Toplanan)

Anal API grubu haberlerde bulunuyor çünkü Ulusal Şirket Hukuk Mahkemesi'ne (NCLT) 48 sayfalık bir iflas başvurusu yaptı.

Yogi Adityanath'ın hükümeti, NCLT'nin Ulusal Şirket Hukuku Temyiz Mahkemesi'ndeki (NCLAT) düzenini sorgulamaya karar verdi. Eyalet hükümeti, geliştiricinin yatırımcıları aldattığı iddia edilen bölgelerde eyalet genelinde ANSAL -API'ye karşı FIR'ları depolama talimatı verdi.

Çarşamba günü, Ghaziab Kalkınma Otoritesi (GDA), Ghaziabad Komiserleri Grenitleri altında Crossing Republic Emniyet Karakolunda Ansal API'sına karşı bir FIR sundu. Bulandshahr-Khurja Kalkınma Otoritesi (BDA), Gaubuddhnagar polis sınırları arasında şirket ve organizatörlerine karşı bir FIR sunmuştur.

Bdas Fir, dört isim Sushil Ansal, Pranav Ansal, Shahzad Ahmed, Shamim Ahmed ve kimliği belirsiz bir kişiden bahsediyor.

Bu FIR, 420 (sahtekarlık), 406 (güvenin cezai ihlali), 467 (belgelerin tahrif edilmesi), 468 (belgelerin niyetinin kullanımı ile) bölümlerine uygun olarak sunuldu, suç 2006 yılında işlendi.

BDA tarafından sunulan FIR, Tahsil-Dadri'deki Hi-Tech Township projesinin, Hi-Tech Township Police-2003 kapsamında Gautamambuddhanagar tarafından onaylandığını belirtiyor. Uttam Çelikler ve Ortaklar (Konsorsiyum) izin aldı, ancak herhangi bir düzenlemeye uyamadı. Geliştirici, 1660 hektar için gerektiği gibi Gözden Geçirilmiş Ayrıntılı Proje Raporunu (DPR) göndermedi ve ücretlerle hariç tutulmadı, burada sadece ödendi £3.32 crore £Zaman uzantısı için 13.28 crore.

Bir tamamlama sertifikası almadan, geliştirici yasadışı olarak daire ve villalar sattı ve bu da bir FIR tesciline yol açtı. Fairway Apartment Projesi'nde planlanan 15 kuleden 14'ü inşa edildi, ancak sadece ikisi koşullu onay aldı. Uyumsuzluk ve temel olanakların olmaması nedeniyle BDA izinleri iptal etti, boş daireleri mühürledi ve yasal adımlar konusunda uyardı.

GDA FIR'da belirtilen dört isim, Pranav Ansal (Direktör), Vikas Yadav (Direktör), Amit Shucla (Genel Müdür ve Temsilci) ve şirket yetkililerinin diğer temsilcilerini içerir. GDA tarafından sunulan FIR, GDA'dan Gyan Prakash Genç Mühendisinin şikayetinde, 318 (4), 61 (2) cezai tüketimi ve 1984'ün kamu mülküne verilen hasarın önlenmesinin 3. Bölümü de dahil olmak üzere Bharatiya Nyaya Sanhita'nın sekiz bölümü altında sunuldu.

FIR'a göre, geliştirici, ekonomik açıdan daha zayıf bölümler (EWS) ve daha düşük gelirli gruplar (LIG) için belirlenen ve satış için yetkili olmayan arazi oluşturmayan arazi üzerine yasadışı olarak inşa edildi. GDA, şirketin belediyenin gelişim koşullarını ihlal ettiğini, finansal karlar için sahte ve hileli faaliyetler yaptığını iddia etti.

FIR, 2003 ve 2006 yıllarında projenin başlangıçta 2006 yılında yarın 152.89 hükümet emirlerine göre 127 -hektarlık bir geliştirme planı ile onaylandığını belirtti.

Ancak Yüksek Mahkeme 2016'nın bir kararından sonra, plandan 14.5 hektar kaldırıldı. 2020'de 99.75 dönüm için gözden geçirilmiş bir DVR (ayrıntılı proje raporu) onaylandı, ancak geliştirici gerekirse temel altyapıyı tamamlayamadı.

FIR'da GDA, ihlallerin 1973 tarihli Planlama ve Geliştirme Yasası'nın 26, 27 ve 28. bölümlerine göre yasal adımlara yol açan alıcıları aldatmayı amaçladığını ve amaçlandığını iddia etti.

Geliştiricinin yatırımcıları aldattığı iddia edilen diğer bölgelerdeki Ansal -API'ye karşı daha fazla FIR bekleniyor. Geliştirici ayrıca, şirketin listelendiği Ulusal Menkul Kıymetler Borsası (NSE) ve Bombay Menkul Kıymetler Borsası'nı (BSE) bilgilendirir. Şirketin NSE'deki komut dosyası kodu Ansal API'dır. Uttar Pradesh dışında grup, Kuzey Hindistan'daki NCR, Pencap, Haryana ve Rajasthan'da mevcuttur. Uttar Pradesh'te grup Lucknow, Agra, Meerut, Jhansi ve diğer birkaç bölgede bulunur.

Kerem

New member
Çarşamba günü Ghaziad ve Gautammbuddhnagar'daki Ansal API, yönetmenleri ve destekleyicileri aleyhine iki FIR daha sunuldu. Geliştirme, Lucknow Kalkınma
Selam güzel topluluk

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @yasemin

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- constrofacilitator.com : Three more cases were registered against the director of Ansal API at the Sushant Golf City police station in Lucknow. So far, 32 cases have been registered against Ansal API and its owners in various police stations across the city

Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Efe

Global Mod
Global Mod
Çarşamba günü Ghaziad ve Gautammbuddhnagar'daki Ansal API, yönetmenleri ve destekleyicileri aleyhine iki FIR daha sunuldu. Geliştirme, Lucknow Kalkınma
Selam bilgi avcıları

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @yasemin

- the420.in : The Uttar Pradesh government has announced plans to revive all pending investigations against Ansal Properties and Infrastructure (Ansal API), including a previously stalled Enforcement Directorate (ED) probe that was inexplicably terminated three years ago. The ED has since reopened its cases, with a particular focus on an NRI who reportedly invested Rs 150 crore in Ansal API, alongside a former managing director of the company, who is now under scrutiny

Arşivine atarsın belki, gün gelir lazım olur

Kerem' Alıntı:
- constrofacilitator.com : Three more cases were registered against the director of Ansal API at the Sushant Golf City police station in Lucknow. So far, 32 cases have been registered against Ansal API and its owners in various police stations across the city
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Kerem

Canberk

Global Mod
Global Mod
Selam yol geçen hanı ahalisi

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- economictimes.indiatimes.com : The Jan Awaaj Society has demanded a Central Bureau of Investigation (CBI) probe into the alleged sale of public use areas such as parks, roads, and sheds by Ansal API at its township in Panipat. The society claims that the sale of public use areas has led to a multi-crore loss to the exchequer

Kerem' Alıntı:
Açıkçası bazı uzmanlar farklı düşünüyor @Kerem, fakat senin yorumun da güçlü

Melis

New member
Merhaba ustalar

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @yasemin

- Here is what was found among the search results

Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

Kerem' Alıntı:
Bu tür bilgilere ulaşmak zor @Kerem, paylaşımın değerli

Azra

Global Mod
Global Mod
Merhaba arkadaşlar

Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @yasemin

Bir minik destek de benden gelsin istedim

Melis' Alıntı:
İlginç bir ayrıntı yakalamışsın @Melis, ben böyle düşünmemiştim

Ceren

New member
@yasemin gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @yasemin

Bir cümle fazlalık olmaz dedim ekledim

Canberk' Alıntı:
- economictimes.indiatimes.com : The Jan Awaaj Society has demanded a Central Bureau of Investigation (CBI) probe into the alleged sale of public use areas such as parks, roads, and sheds by Ansal API at its township in Panipat. The society claims that the sale of public use areas has led to a multi-crore loss to the exchequer
Bir paragraf daha olsa keyifle okurdum @Canberk

Kadir

New member
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

@yasemin anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Ciddiye alırsak durum biraz böyle gibi duruyor

Azra' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar Anlatımındaki samimiyet ve güven veren bilgi dili gerçekten dikkat çekici @yasemin Bir minik destek de benden gelsin istedim İlginç bir ayrıntı yakalamışsın
Bence burada yanıldığın yerler olabilir @Azra, özellikle ikinci kısım tartışmalı

Ceren' Alıntı:
@yasemin gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Giriş bölümü bile merak uyandırıyor, sonuna kadar ilgiyle takip ettim @yasemin Bir
Buradaki yorumun güzel ama pratikte her zaman böyle olmuyor, ben farklı gördüm @Ceren

Melis' Alıntı:
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @Melis

Çekilen Veri: Callback \YourAddon\Helper::fetchData is invalid (error_invalid_class).