Maoistler 12 kalibrelik fişek üretip bunları BGL'de kullanıyor: Chhattisgarh Polisi

yasemin

Member
Yetkililer, Maoistlerin yerel olarak 12 kalibrelik demir fişekler ürettiğini ve bunları Narayanpur ormanlarında güvenlik güçlerine karşı savaşmak için varil bombası fırlatıcıları (BGL) için mühimmat olarak kullandıklarını belirterek, fişeklerin, aralarındaki son çatışmada kullanıldığını ve ele geçirildiğini de sözlerine ekledi. Maoistler ve Narayanpur polisi tarafından.


Polis Cuma günkü kurtarma sırasında 12 demir fişek kovanı bulduğunu söyledi.

Narayanpur polisi Cuma günü yaptığı açıklamada, Orchha polis karakolu bölgesindeki Gobel ve Thulthuli köyleri yakınlarında meydana gelen çok sayıda çatışmada üçü kadın olmak üzere altı Maoist'in öldürüldüğünü söyledi.

Cırcır böceğimle tanışın, cırcır böceğime elveda deyin! Kriket'te oyunu istediğiniz zaman, istediğiniz yerde takip edin. Nasıl olduğunu öğrenin

Daha sonra polis, olay yerinde iki adet 303 kalibrelik tüfek, bir adet 315 kalibrelik tüfek, on adet BGL fişeği (tek tüplü el bombası fırlatıcı), bir adet SLR şarjörü, bir adet pişirme bombası, beş adet çanta ve büyük miktarda patlayıcı ve ilaç bulunduğunu iddia etti. ve gündelik nesneler güvence altına alındı.

“Cuma günü bulunan bu demirden yapılmış 12 kovanı bulduk. Muhtemelen BGL veya namludan doldurmalı tüfekler için mühimmat olarak kullanılıyorlar. Üst düzey bir polis yetkilisi, “Onları üretiyorlar ve Bastar'da demir bol olduğu için bu kesinlikle endişe verici bir durum” dedi.

Bastar ilçesi Polis Genel Müfettişi Sunderaj P, polisin bu demir fişeklerin ayrıntılı balistik analizini beklediğini söyledi.

“CPI (Maoist) bölgesindeki Doğu Bastar Tümeni'nde yakın zamanda yaşanan karşılaşmada bazı yerel üretim mühimmatlar keşfedildi. İlk bakışta BGL bombalarına güç sağlamak için tasarlanmış mühimmat gibi görünüyor. Bu konuda daha fazla ayrıntı öğrenmek için ayrıntılı bir balistik analiz yapılıyor” dedi Sunderaj.

Bölgede çalışan bir başka Hindistan Polis Teşkilatı (IPS) memuru, 12 mermi kovanının bulunmasının, bunların şu anda cephane sıkıntısı çektiğini gösterdiğini söyledi.

“Eskiden BGL ve diğer mühimmatları kolaylıkla kaçırabiliyor veya elde edebiliyorlardı ama artık bu çok zor. Bu da cephane sıkıntısının olduğunu gösteriyor. İkincisi, silahlı kuvvetler mühimmatı güvenlik güçlerininkinden daha aşağı olmayan gelişmiş silahlar kullanıyor” dedi.

Ancak uzmanlar bunun ormanda savaşan güvenlik güçleri için kesinlikle endişe kaynağı olduğunu söylüyor.

“Yerli üretim BGL'lerin ve mühimmatlarının Maoistler tarafından sıklıkla kullanılması güvenlik güçlerini endişelendiriyor. Bu tür BGL'lerin başarı oranı giderek arttığından, silahlı kuvvetlerin bunlara uygun önlemlerle karşılık vermesi gerekiyor. Ancak, Bastar'ın savaş bölgeleri olan kamplarımızın çevre güvenliğini ihlal edememeleri memnuniyet vericidir” dedi Chhattisgarh Polisi eski Özel Müdürü RK Vij.