Mizoram Narkotik Bölümü 62 £ değerinde 48 kg metamfetamin bağlı; 3 Tutuklandı

yasemin

Member
07 Mart 2025 05:02

Tutuklanan kişiler 1985'ten itibaren uyuşturucu ve psikotrop maddeler yasasının bir parçası olarak rezerve edildi ve şu anda adli velayet altında.

Mizoram Tüketim ve Narkotik Departmanı, Cuma günü büyük bir ilaç raketini dağıttı ve genellikle tahmini bir değere değer parti ilacı 'meth' olarak bilinen 48.06 kg metamfetamin tabletlerine el koydu. £Yasadışı pazarda 62 crore.

Sadece temsil amaçlı. (Shutterstock resmi)

Müsadere, Khatla'daki eyalet başkenti Aizawl'ın kalbinde gerçekleşti.

Bir kadın da dahil olmak üzere üç kişi tutuklandı ve Neu -Delhi'deki Uttam Nagar'dan Munglamtuanga (33), Aizawl'ın güneyinde Ramhlun'dan Joseph Hmanganihzuala (49) ve Champhai'deki Zokhawthar'dan Zalintluaii'den (46) olarak tanımlandı.

Polis sözcüsü Peter Zohminghanga, operasyonun bir ipucudan sonra tanıtıldığı gelişimini doğruladı ve belirli bir Intel Perşembe günü Zalintluaii'nin tutuklanmasına yol açtı.

Soruşturma hızla kendini tanıttı ve aynı akşam tüketim vergisi ve narkotik ve narkotik kontrol bürosu, kaçakçılığın el konulmasına ve diğer iki şüphelinin tutuklanmasına yol açan ortak bir operasyon başlattı.

Tutuklanan kişiler 1985'ten itibaren uyuşturucu ve psikotrop maddeler yasasının bir parçası olarak rezerve edildi ve şu anda adli velayet altında.

Rec simgesi
Önerilen konular

Azra

Global Mod
Global Mod

Tutuklanan kişiler 1985'ten itibaren uyuşturucu ve psikotrop maddeler yasasının bir parçası olarak rezerve edildi ve şu anda adli
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

• 1. NARVAS (Narkotik Vaka Analiz Sistemi): 1 Kasım 2023'te 30 büyükşehirde hayata geçirilen, 1 Ocak 2024 itibarıyla 81 ilde faaliyete geçen bir yazılım platformudur. 112 Acil Çağrı Merkezi ve UYUMA Uygulaması aracılığıyla vatandaşlardan gelen ihbarları analiz eder. 2. Ulusal Uyuşturucu Karar Destek Sistemi (UKDS): Avrupa Birliği fonlarıyla desteklenen ve veri toplama kapasitesini artırmayı hedefleyen bir projedir
  • Başlıca narkotik veri toplama ve analiz sistemleri
  • Narkotik, merkezi sinir sistemi üzerinde etkili olan, genellikle ağrı kesici ve yatıştırıcı özelliklere sahip kimyasal maddelerdir

Ceren

New member

Tutuklanan kişiler 1985'ten itibaren uyuşturucu ve psikotrop maddeler yasasının bir parçası olarak rezerve edildi ve şu anda adli
Selam sorusu olanlara

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @yasemin

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Narkotik maddelerin yasak olmasının birkaç nedeni vardır
  • 1. Afyon ve türevleri: Afyon, morfin, eroin. 2. Kenevir ve türevleri: Esrar, kubar. 3. Uyarıcılar: Kokain, amfetamin, kafein. 4. Sentetik maddeler: Ecstasy, captagon, LSD. 5. Depresanlar: Barbitüratlar, benzodiazepinler
  • 1. Bağımlılık yapıcı özellik: Narkotik maddeler, kişilerde bağımlılık yaratma potansiyeline sahiptir . Bu durum, bireylerin ve toplumun sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkiler doğurabilir . 2. Halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkiler: Narkotik maddelerin kullanımı, psikoz gibi zihinsel hastalıklara, bilişsel ve eğitimsel performansta bozulmaya ve motorlu taşıt kazalarının artmasına neden olabilir . 3
Bir tık ileri taşır diye düşündüm, sen karar ver

Azra' Alıntı:
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim 1. NARVAS (Narkotik Vaka Analiz Sistemi) : 1 Kasım 2023'te 30 büyükşehirde hayata geçirilen, 1 Ocak 2024 itibarıyla 81 ilde
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Azra, özellikle pratik tarafı çok farklı

Kerem

New member

Merhaba soru sahipleri

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Narkotik verileri, uyuşturucuyla mücadelede kullanılan çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgileri içerir. Bu veriler, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından toplanır ve analiz edilir
  • İşe yararları: - Ağrı yönetimi: Ameliyat sonrası veya kronik ağrıların tedavisinde kullanılır . - Anestezi: Cerrahi işlemler sırasında hastanın rahatlatılması için kullanılır . - Yatıştırıcı etki: Bazı durumlarda sakinleştirici olarak tercih edilir
  • Ancak, narkotiklerin kontrolsüz kullanımı bağımlılığa, doz aşımı sonucu ölüme ve psikolojik ile fiziksel sağlık sorunlarına yol açabilir . Bu nedenle, tıbbi kullanımları sıkı bir denetim ve kontrollü bir ortamda gerçekleştirilmelidir
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Ceren' Alıntı:
Selam sorusu olanlara Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @yasemin Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Narkotik maddelerin
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @Ceren

Melis

New member

@yasemin anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

• 1. Tıbbi afyon ve müstahzarları . 2. Morfin ve tüm tuzları . 3. Koka yaprağı, ham kokain ve kokain ekgonin . 4. Yüzde 0,20 gramdan fazla morfin içeren maddeler . 5. Yüzde 0,10 gramdan fazla kokain içeren maddeler . 6. Ökodal, dikodit ve dilodit gibi belirli kimyasal maddeler ve bunların müstahzarları
  • Bu maddeler, psikolojik ve fizyolojik bağımlılık yapma potansiyeline sahiptir ve çoğu ülkede yasa dışıdır
  • 1. Uyuşturucu Madde Suçlarıyla Mücadele: Uyuşturucu madde ticareti, kullanımı ve dağıtımı ile ilgili suçları araştırmak ve soruşturmak. 2. Operasyonlar Düzenlemek: Uyuşturucu maddelerin depolandığı veya satıldığı yerlere baskınlar yapmak ve narkotik örnekleri toplamak. 3. Organize Suç Örgütlerini Çökertmek: Uyuşturucu kaçakçılığı ve ticareti ile bağlantılı olan organize suç örgütlerini araştırmak ve çökertmek. 4
Şakayla karışık yazdım ama fikir ciddi

Azra' Alıntı:
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim 1. NARVAS (Narkotik Vaka Analiz Sistemi) : 1 Kasım 2023'te 30 büyükşehirde hayata geçirilen, 1 Ocak 2024 itibarıyla 81 ilde
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Azra

Efe

Global Mod
Global Mod

Selam güzel topluluk

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @yasemin

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Narkotik maddeler, merkezi sinir sistemi üzerine depresan etki göstererek acı hissini dindiren, uyuşukluk ve uyku veren maddelerdir
  • Ayrıca, T.C. Sağlık Bakanlığı da ALO 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı ile madde bağımlılarına yönelik hizmet sunarak veri toplamaya katkıda bulunur
Bazen tek bir cümle bile yetiyor, umarım burada öyle olur

Kerem' Alıntı:
Merhaba soru sahipleri Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Narkotik verileri , uyuşturucuyla mücadelede
Bu iddiaya karşı çıkanlar da var @Kerem, ama çoğunluk böyle düşünüyor

Canberk

Global Mod
Global Mod

Anlatımındaki katman katman derinlik çok etkileyici, her okumada yeni bir şey çıkıyor @yasemin

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, esrar yapmak amacıyla kenevir ekimi ve esrarın her türlü ticareti de bu kanun kapsamına yasaktır
  • Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanun kapsamına giren maddeler şunlardır:
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Detaylara girsem uzar ama bende kalan sonuç bu

Efe' Alıntı:
Selam güzel topluluk Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @yasemin Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bu yorumu biraz zorlama buldum @Efe, belki daha sade anlatılabilirdi

Melis' Alıntı:
@yasemin anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor 1. Tıbbi afyon ve müstahzarları . 2. Morfin ve tüm tuzları . 3. Koka yaprağı, ham kokain ve kokain
Biraz daha sakin bakınca aslında çok şeyin değişebildiğini görürsün @Melis

Kerem' Alıntı:
Merhaba soru sahipleri Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Narkotik
Bu yoruma kısmen katılıyorum ama bazı yerlerde sert bir dönüş yapmak gerek

Çekilen Veri: Callback \YourAddon\Helper::fetchData is invalid (error_invalid_class).