Ordu Mahakumbh için 50 yataklı bir hastane planlıyor

yasemin

Member
25 Aralık 2024 08:18 IST

Hint Ordusu, Mahakumbh-2025'te hacıların güvenliğini sağlamak için 50 yataklı bir hastane ve 24 saat tahliye ekipleri de dahil olmak üzere tıbbi tesisler kurdu.

Mahakumbh-2025'e katılan hacıların güvenliğini ve refahını sağlamak için Hindistan Ordusu, sivil yetkililere yardımcı olmak ve ziyaretçilere zamanında tıbbi yardım sağlamak için kapsamlı bir tıbbi destek sistemi oluşturdu.

Hindistan Ordusu tarafından Prayagraj'da (HT) Mahakumbh 2025 hacıları için kurulan bir tıbbi tesis.

Grup Kaptanı Samir Gangakhedkar, Hint Ordusu tarafından hacıların yararına kurulan tesisler arasında, hacıların sağlık ihtiyaçlarını karşılamak ve hızlı tıbbi tedaviyi sağlamak için Prayagraj'daki Askeri Hastanede (MH) 50 yataklı bir tesisin de bulunduğunu söyledi. , Halkla İlişkiler Görevlisi Bölümü (Savunma Bakanlığı), Prayagraj.

Tıbbi acil durumlarda, krize müdahale yeteneklerini geliştirmek için Eski Kanton'da 45 yataklı ek bir tesis kurulurken, Hint Ordusu uzman doktorlarından oluşan bir ekip, bulaşıcı hastalıkların tedavisinde sivil idareye yardımcı olacak ve müdahale sırasında etkili yönetim ve kontrol sağlayacak. topluluk krizi, GP Kaptan Gangakhedkar'ı paylaştı.

Benzer şekilde, iki tanesi vantilatörlerle donatılmış olmak üzere beş yatakla donatılmış Ordnance Depot (OD) Kalesi'nde mobil bir tahliye ekibi günün her saati konuşlandırılmış durumda. Yetkili, acil ihtiyaç duyan hacılara acil yardım sağlamak için ekibin bir tıp uzmanı tarafından destekleneceğini de sözlerine ekledi.

Hacılara yerinde tıbbi yardım sağlamak için Mela bölgesinde tam donanımlı bir 1. Sınıf Tıbbi Yardım Noktası (MAP) da kuruldu.

Hint Ordusu, ulusa hizmet etme ve Mahakumbh-2025'in başarılı bir şekilde yürütülmesini sağlama konusundaki kararlılığını sürdürüyor. PRO (Savunma), girişimin ordunun kamu yararına olan bağlılığının ve büyük olaylar sırasında sivil idareyi destekleme yeteneğinin altını çizdiğini söyledi.