Üretim düşüyor, fiyatlar artıyor: Isı, Kannauj'daki çiçeklerin kokusunu yok ediyor ve verimi düşürüyor

yasemin

Member
Yoğun sıcak hava dalgası, asırlık bir parfüm endüstrisine sahip olan Kannauj'da çiçek üretimine zarar veriyor; gül, mehndi (kına) ve bela kokularını köreltiyor ve parfüm üreticileri için ilk kez büyük bir üretim zorluğu yaratıyor.


Kannauj, Hindistan'ın parfüm başkenti olarak biliniyor (Kaynak)

Sonuç olarak parfümcüler artık sadece 100 ml parfüm üretmek için iki kat daha fazla çiçek kullanmak zorunda kalıyor. Bu durum çiçek kıtlığı sorununu daha da ağırlaştırıyor: Üretim yarı yarıya düşüyor ve fiyatlar yüzde 40 artıyor.

Dünya Kupası finallerine yalnızca Crickit'te tanıklık etmeye hazır olun. Her zaman ve her yerde. Şimdi keşfedin!

Titiz buhar damıtma işlemi için ağırlıklı olarak sabahın erken saatlerinde günlük taze çiçek teslimatına dayanan sektör, 350 küçük ve büyük ünitesinde bir dalgalanma etkisi yaşıyor.

Çiçekler saklanamadığı için aynı gün toplanıp kullanılmalıdır. Bu, tedarik zincirini iklim dalgalanmalarına karşı özellikle savunmasız hale getiriyor.

“Bu sezon ağırlıklı olarak gül, bela ve kına kullanıyoruz. Çiçeklerden yeterince yağ alamıyoruz. Artık sadece 100 ml koku üretmek için iki kat fazla çiçek kullanıyoruz, ancak yine de alışık olduğumuz koku yoğunluğunu elde edemiyoruz” diye açıklıyor geçmişi 1880 yılına dayanan en eski parfümeri şirketlerinden birinin sahibi Khalilur Rehman .

Kannauj'da çiçek ekimi yaklaşık 250 hektarlık bir alanı kapsıyor. Bölge bahçecilik sorumlusu CP Awasthi, Kannauj geliştirme bloğunun arza en fazla katkıyı sağladığını söyledi.

“Çiçekler, özellikle de açık pembe gül çeşitleri çoğunlukla Aligarh ve çevre bölgelerden geliyor” diye ekledi.

Çiçekler damıtma tesislerine her gün sabah 7 ile akşam 10 arasında ulaşıyor. SNDM parfümcülerinden Mohammad Alam, çiçeklerin 'degh bhapka' veya buhar damıtma yöntemi kullanılarak hızlı bir şekilde işlendiğini söyledi. Her bir pirinç su ısıtıcısı yüz kiloya (100 kg) kadar çiçek tutabilir, ancak arz sıkıntısı nedeniyle neredeyse tüm sistemler yarı kapasiteyle çalışıyor.

Bu nedenle Kannauj'daki parfümcüler, çiçek mevcudiyetinin azalmasına ve olumsuz hava koşulları nedeniyle koku veriminin azalmasına rağmen üretimlerini sürdürmeye çalışıyor.

“Hiç bu büyüklükte zorluklarla karşılaşmadık. Alam, “Umarım yakında yağmur yağar ve sıcaklıklar düşer, böylece çiçeklerin doğal kokusu ve kalitesi geri kazanılabilir” dedi.

Bilim adamları, bu yılki sıcak hava dalgasının hem son derece kuru hem de yoğun olduğunu, bunun da çiçek çiftliklerinde ciddi toprak nemi eksikliğine neden olduğunu buldu. Bu nem eksikliği çiçeklerde çok sayıda yanığa neden oldu ve koku konsantrasyonlarını önemli ölçüde azalttı.

Dr. Kannauj'daki Bölge Tarım Merkezi'nden bilim adamı Amar Singh, geçen ay çiftçilerle buluştu ve onların verimin azalması ve çiçeklerden elde edilen esansiyel yağların kaybı konusunda çok endişeli olduklarını keşfetti. “Çiftçiler, çiçek çiftliklerini suladıktan sonra bile nemin hızla buharlaştığını bildiriyor. Bu ilk kez oluyor. Geçen yıl böyle bir şey yaşamamıştık” diye konuştu. Sonuç olarak hem verimleri düşüyor hem de çiçek kalitesi düşüyor. Artık herkes bu sıkıntıları hafifletecek yağışların başlamasını sabırsızlıkla bekliyor.

Çiçeklerin kokularını koruyabilmeleri için tarladaki nemin yeterli olması çok önemlidir. Bu yıl Kannauj'da sıcaklıklar 46 ila 47 santigrat dereceye yükseldi ve yaklaşık bir metre derinlikte zemin sıcaklığı yaklaşık 5 derece arttı. Sürekli yüksek sıcaklıklar toprağın kurumasına ve çiçek kenarlarının yanmasına neden oldu. Chandra Shekhar Azad Tarım ve Teknoloji Üniversitesi Bahçe Bitkileri Bölümü Başkanı VP Tripathi, sonuç olarak çiçeklerin her zamanki gibi parfüm yağı konsantrasyonunu serbest bırakamadığını söyledi.

Durumu yakından takip ediyoruz ve çiftçilere sulamayı artırmalarını tavsiye ediyoruz” diye konuştu. Parfümcü Ashish Pandey, çiçeklerin solması nedeniyle çiçek veriminin önemli ölçüde azaldığını, bunun da fiyatlarda yüzde 40 artışa yol açtığını söyledi.