UP'deki 40.000'den fazla devlet okulundaki çocuklar kodlama ve programlama öğreniyor

yasemin

Member
Uttar Pradesh genelinde Temel Eğitim Konseyi kapsamındaki 40.000'den fazla devlet karma okulunda (1'den 8'e kadar olan sınıflar) ve üst ilkokullarda (6'dan 8'e kadar olan sınıflar) 6'dan 8'e kadar olan sınıf öğrencileri artık Scratch ve Python programlama dillerini diğerlerinden ayrı olarak öğreniyorlar. 2024-25'teki bu akademik oturumdan itibaren müfredatlarına dahil edilen bilgisayar konuları.


(Resim yalnızca açıklama amaçlıdır)

Scratch, çocukların ve yeni başlayanların programlamayı öğrenmesi için özel olarak tasarlanmış görsel bir programlama dili iken Python, web geliştirme, veri analizi ve bilimsel hesaplama gibi çeşitli uygulamalar için kullanılan genel amaçlı bir programlama dilidir.

Devlet temel eğitim dairesi yetkilileri, bu hareketi doğrulayarak, bu öğrencilerin fen müfredatına eklenen bu yeni konuları öğretmek için Bölge Eğitim ve Öğretim Enstitülerinde (DIET'ler) fen ve matematik öğretmenlerinin eğitileceğini söyledi.

6. Sınıf öğrencileri için yeni eklenen konular arasında Bilgisayarlar, Microsoft Paint, Microsoft Word, Adım Adım Düşünme, Scratch ve Python yer alırken, 7. Sınıfta ise konular arasında Microsoft Excel, Mantıksal Akıl Yürütme, Scratch ile Kodlama, Python Tokenları ve Yapay Zeka yer almaktadır. Benzer şekilde, 8. sınıf öğrencileri artık Python'da diğer şeylerin yanı sıra ağlar ve siber güvenliğin yanı sıra kullanıcı girdilerini de öğreniyorlar.

Ancak, bu okulların çoğunda öğrencilere bu konularda pratik bilgi aktaracak bilgisayarların bulunmaması büyük bir zorluk olmaya devam etmektedir.

Bu nedenle öğretmenler, bilgisayar sistemi olmadan müfredata giren Python ve Scratch kullanarak programlamayı nasıl öğretecekleri konusunda endişe duymaktadırlar. Ayrıca yeni konuların eklenmesiyle bilgisayar müfredatının eskiye göre büyük ölçüde genişletildiğine dikkat çekiyorlar. Geçen yıla kadar bilgisayar sadece fen ders kitaplarında ders olarak yer alıyordu. Bu yıl ayrı bir bilgisayar ders kitabı tanıtılmamış olmasına rağmen, her sınıfta zorunlu fen bilimleri ders kitabının kendisinde yedi ders yer aldı.

Yeni konuların öğretilmesi amacıyla öğretmenlere 200 kişilik gruplar halinde 5 gün boyunca kapsamlı eğitim veriliyor. “DIET-Prayagraj'da zaten üç grubun eğitimini tamamladık ve dördüncü ve son grup öğretmenlerinin konu uzmanları tarafından eğitimleri devam ediyor. Bu son grubun eğitimi de 30 Aralık'ta tamamlanacak,” dedi DIET-Prayagraj direktörü Rajendra Prasad.

Bu okulların bazılarında bilgisayar konularının öğretilebileceği akıllı TV'lerin artık mevcut olduğunu, ancak okulların %90'ından fazlasının müfredata eklenen yeni bilgisayar konularını kullanma olanağına sahip olmadığını belirtmekte fayda var. yapmanın adı öğrencilere dijital okuryazarlık, hesaplamalı düşünme, kodlama ve yapay zeka gibi konuları öğretmektir.