Devlet, kurumlardaki gençlerin refahını sağlıyor: HC

yasemin

Member
LUCKNOW 2016 yılında Allahabad Yüksek Mahkemesi heyeti, Lucknow'un Motinagar'ında hükümet tarafından işletilen kız pansiyonunda kalan üç mahkumun hamile olduğu iddiasıyla ilgili bir soruşturma için talimat isteyen bir PIL'i kabul ettiğinde, devlet yetkililerine burada yaşayan gençlerin ihtiyaçlarının karşılanması konusunda talimat verdi. Çocuk Adaleti (Çocukların Bakımı ve Korunması) Yasası, 2015 kapsamında devlet evlerinde.


Mahkeme, “Bu mahkemenin Baş Yazı İşleri Müdürü bu emrin bir kopyasını Kadın ve Çocuk Esirgeme Dairesi Müdürüne gönderecektir” diye karar verdi. (arşiv fotoğrafı)

Mahkeme, pansiyonları yöneten yetkililerin ihmal ve ihmalleri nedeniyle pansiyonlarda böyle bir olayın tekrarlanmaması yönünde talimat verdi.

HT, kriketin her zaman, her yerde yakalanması için tek adres olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

Mahkeme, “Bu mahkemenin Baş Yazı İşleri Müdürü bu emrin bir kopyasını Kadın ve Çocuk Esirgeme Dairesi Müdürüne gönderecektir” diye karar verdi.

Karar, 23 Nisan'da Yargıç Rajan Roy ve Yargıç Om Prakash Shukla'dan oluşan bir kurul tarafından yerel bir avukat Nusrat Ali tarafından açılan Kamu Çıkarı Davasında (PIL) kabul edildi. Dilekçe sahibi, söz konusu evde yaşayan üç mahkûmun hamile kaldığını ve bazılarının çocuk işçiliği yaptığını iddia etmiştir. Dilekçe sahibi, olayla ilgili olarak Özel Soruşturma Ekibi (SIT) tarafından soruşturma yapılması yönünde talimat istemişti.

Mahkeme bu konuyla ilgili olarak savcıdan cevap istemişti. Buna tepki gösteren savcı, Motinagar'daki sığınma evinde kalan üç kız çocuğunun hamile olduğunun tespit edildiğini söyledi. Bunlardan ikisi uzun boyluydu, biri ise gençti.

Avukat, gencin cinsel istismar mağduru olduğunu ve hamileliğinin eve gelmeden önce meydana gelen bir olayın sonucu olduğunu söyledi.

Yetişkin olan ikinci kıza gelince, hamilelik de eve gelmeden önceki bir ilişkinin sonucuydu. Ancak yine yetişkin olan üçüncü kız, bir erkekle ilişkisi olduğu için evde kaldığı süre boyunca hamile kaldı. Avukat, onun davasında disiplin soruşturmasının başlatıldığını ve evin işlerini yönetmek ve denetlemekten sorumlu üç personelin görevden alındığını da sözlerine ekledi.

Savcılık, bu üç hemşireden birinin işine son verildiğini, diğerine birikimsiz iki yıllık maaş artışı cezası verildiğini, üçüncü kişinin ise beraat ettiğini söyledi.

Savcı, olaydan sonra böyle bir olayın yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını ve sığınmaevinin evine 32 adet güvenlik kamerası yerleştirildiğini de söyledi.

Mahkeme, “Yukarıdaki hususlar ışığında, konunun devamına gerek görmüyoruz ve devlet yetkililerinin çocukevlerinde kalan çocukların refahını sağlayacağı yönündeki gözlem/talimatla bu dilekçeyi geri çeviriyoruz” dedi. 2015 tarihli Çocuk Adaleti (Çocukların Bakımı ve Korunması) Yasası uyarınca.”